Skrivecoaching

SKRIVECOACHING

Skrivecoaching tager udgangspunkt i det, du har på hjerte. Det er at finde ind til netop dine ord, der kommer fra dig, det er din stemme, dit sprog og dit personlige udtryk.

At skrive er en positivt udfordrende kreativ proces. Når vi har let ved at finde ordene for det, vi har på hjerte. Det kan også være en hård og ensom proces, når vi søger efter ord og mening. Så kan det blive svært at holde gejsten oppe. Selvkritik og usikkerhed sniger sig nemt ind.

Det sker ikke så ofte, når vi ved, hvad vi vil skrive, og hvorfor det er vigtigt at formulere det i ord og tekst og måske endda som indhold til en bog, vi selv vil være forfatteren af.

Der kan være mange og personlige årsager til, at vi har lyst og trang til at skrive. Og også have behov for det. Der er tanker og følelser, der skal have en form, så vi kan få dem ud af hovedet og kroppen og bedre kan forholde os til dem.

Du kan have behov for at skrive udelukkende for dig selv. Hvor du kommer helt tæt på dig selv, hvor du søger sårbarheden og bearbejder oplevelser og øjeblikke enten fra tidligere i dit liv eller lige nu.

Du kan også have et særligt formål med at skrive og allerede have emnet og rammen for det, og indholdet skal du selv vælge og formulere. Der er allerede valgt en form, og den skal du fylde ud, du skaber indholdet.

Skriveprocessen er en skabende proces, som er både svær og nem. Når du ved, at du ikke er alene, når du ved, at du kan få hjælp og støtte til at holde processen i gang, bliver den nemmere.

Skrivecoaching giver dig den støtte, du har brug for, så du udvikler dit sprog, finder de bedste ord og beskrivelser, og du med din egen stemme kan udtrykke lige det, du har på hjerte. Hvad enten du skriver kun for dig selv, eller du har et ønske om at formidle det videre og dele det bredere ud.

Skrivecoaching er en kombination af at finde ind til og bevare det helt personlige udtryk i en tekst og den praktiske proces, som det er at holde gang i en skriveproces.

Det helt personlige er det vigtige, du vil sige, hvad der gør det særligt for dig. Hvor du er tydelig som person, og hvor det, du skriver, bliver uden sammenligning med andre eller andet, der måtte være skrevet om det samme, som du skriver om.

Coachingen har fokus på, at det skrevne og indholdet er godt og relevant formidlet i forhold til struktur, sprog og tone. 

Og så er fokus på skrivepraksis, som er det at skabe tid til at skrive, lave en skriveplan og holde dig på sporet og inspireret.

Skrivecoaching tilpasses dit tempo og din skriveproces. Det afgørende er, at du kommer godt i gang og bevarer lysten til at skrive. Du holder dig forbundet til din kreativitet og tanker og følelser, der kan være kimen til de allerbedste historier fra dig.

Kernen er det helt personlige. Derfra du skriver.