Kreativiteten op af skuffen

Kreativiteten op af skuffen

Et enkelt klik på en mappe på min desktop og en mængde tætskrevne sider, lister med ideer og noter, researchmateriale, interviews og navne på personer; eksperter, kyndige og mennesker med de mest utrolige historier folder sig ud og ud og ud…

På min computer gemmer sig projekter, som jeg for år tilbage har fordybet mig i og troet på, men som aldrig blev realiseret.

Gad vide om du genkender det? Det pludselig at blive mindet om, at du på et tidspunkt har været dybt optaget af et emne og har arbejdet fokuseret på det, men så har du af en eller anden årsag lagt det lidt til side og er aldrig kommet tilbage til det.

Klikker du på en overset mappe, er det som at rode i en skuffe, række armen ind og med hånden søge, mærke, skubbe til side og gribe det, der ligger bagest og blive klar over, hvad der skjuler sig, og hvilken betydning det har haft – og måske stadig har. Det var ude af bevidstheden, og så kan det uventet dukke op igen.

Det var et tilfælde, at jeg åbnede en mappe og ikke kunne lade være med at “rode” i den. Jeg havde egentlig ikke tid til at blive distraheret, for jeg var jo i gang med noget andet vigtigt. Jeg blev trukket tilbage i tiden ved påmindelsen om manuskripter og udarbejdede skitser, detaljerede planer og interviews med fantastiske mennesker, hvor jeg havde haft unik adgang. Alt indhold til projekter, der havde solidt grundlag for at blive realiseret, men som ikke var kommet længere end til den “skuffe”. Nu lå det der som støvede filer; hengemt, overset og ubrugt.

Naturligvis har det ikke været spild af hverken tid eller fordybelse, for det gav mig mening på det tidspunkt. Det gav mig vigtige erfaringer og værdifulde møder med mennesker.

Men hvad havde holdt mig tilbage? Hvorfor havde jeg ikke taget de sidste afgørende skridt og gennemført mine projekter?

Det var en tid med alvorlig sygdom i familien. Jeg var på autopilot, på følelsesmæssig standby. Jeg kunne være fokuseret, men jeg kunne ikke mærke mig selv. Derfor kunne jeg ikke udtrykke, hvorfor mine projekter var vigtige for mig. Derfor kunne jeg ikke stå frem som mig.

Jeg ønskede at gøre en forskel med det, jeg ville sige gennem min dedikation og mit arbejde, men den historie var jeg på det tidspunkt ikke i stand til at dele med omverden.

Det hele var og er en del af min fortælling.

Hvad gemmer sig af originale ideer, unikke koncepter og kreative projektplaner på din computer eller i dine skuffer?

Hvordan er de en del af din fortælling?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *