Det, som du håber, at andre ser og hører

Det, som du håber, at andre ser og hører

…men som du ikke har nogen garanti for, at de ser og hører.

Det kan være en overvindelse at stå frem og dele, også selv om vi ved, at vi har noget vigtigt at sige. Og oplevelsen bagefter kan variere fra forvirring til lettelse, fra følelsen af at have været uklar til følelsen af at have ramt helt rigtigt.

Hvad bestemmer udfaldet af en situation, hvor vi står frem og deler?

Det kan efterlade en oplevelse af forvirring, hvor vi tillægger andre at kunne se noget bestemt i os, men vi er ikke tydelige (nok). Hvor vi satser på, at andre kan høre vores vigtige pointer, men vi siger dem ikke direkte (nok).

Vi baserer vores indsigt på forventninger, og forventninger er ikke virkeligheden.

Der er brug for noget andet og mere end håb og satsning for at opnå det resultat, vi ønsker. Overlader vi udfaldet af en situation til tilfældet, overser vi vores egen afgørende indflydelse. Det at nå ud til andre med en bestemt pointe eller en særlig historie, sker ikke automatisk.

Hvad skal der mere præcist til?

I det øjeblik du tager ansvar, har du indflydelse, og du kan gøre dit til at sikre et positivt udfald, når du står frem.

Hav fokus på formålet og relevansen af det, du vil dele. Det er det, der skaber relationen. Det er det, der skaber genklang og identifikation hos andre.

Den historie du fortæller dig selv, som er din indre dialog, og det du tænker og tror om dig selv, er afgørende for det, andre ser i dig, og som de hører dig sige.

Begynd at træne din evne til at være direkte omkring det, du ønsker at sikre, at andre forstår og hører fra dig. Træn det at være tydelig og tale fra det rigtige sted i dig.

Hvad har du på hjerte?

Hvad har du brug for at blive tydelig omkring?

Hvad skal du trække frem fra din historie?

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *